FAQ

Veel gestelde vragen - frequently asked questions -FAQ

Hier geven we een antwoord op veel gestelde vragen -  FAQ

Staat uw vraag er niet bij, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden.

 Wat houd een vrijblijvende optie in?

Als u een vrijblijvende optie plaatst, houden wij de datum van uw feest gereserveerd voor u. U kunt dan nog rustig nadenken over de muziek, de locatie en overige zaken die belangrijk zijn voor de uiteindelijke datum. Wij hanteren geen standaard 14 dagen, maar het aantal dagen dat u het beste uitkomt. Dit zolang er geen andere aanvragen binnenkomen op de gereserveerde datum. Krijgen wij een aanvraag op een door u gereserveerde datum, dan nemen wij altijd contact met u op.

Wat houd een boeking in?

Als u besloten heeft om Duo Crossroads te boeken, maken wij een overeenkomst op waarin we de datum, de locatie, het tijdstip van spelen en de gage vastleggen. Dan is het voor iedereen duidelijk en kunnen er nooit misverstanden ontstaan.

 Hoe lang spelen jullie?

De tijd van spelen is geheel afhankelijk van uw wensen. De meeste feesten duren afhankelijk van de locatie vaak 4 tot 5 uur. Wij spelen normaliter dan ook 4 of 5 uur (4 of 5 x 45 minuten), of u moet andere wensen hebben. In de standaard gage hebben wij een speeltijd van maximaal 5 uur. Wilt u een langere speeltijd dan 5 uur, dan zijn er extra kosten van toepassing.

 Hebben jullie een podium nodig?

Crossroads heeft geen podium nodig. Als er een podium is, of u wilt graag dat de band hoger staat is het prima, maar we staan net zo lief dichter bij de mensen voor de interactie met het publiek. Waar u wel rekening mee moet houden is de afmeting van het podium of vloeroppervlakte, deze is:
Duo-formatie: 3,5 x 2 meter (breed x diep)

 Wat voor een stroomvoorziening hebben jullie nodig?

Crossroads heeft geen krachtstroom nodig, alleen een vrije groep 230V/16 Ampere in de buurt van het podium

 Hebben jullie een kleedkamer nodig?

Een kleedkamer is altijd prettig om je rustig te kunnen omkleden voor het optreden. Maar wij vinden het ook prima om ons om te kleden in bv het magazijn of kantoor. Wij kleden ons alleen niet om in een ‘invalide’ toilet.

 Willen jullie een maaltijd voor het spelen?

Crossroads wil graag wat te eten hebben voordat zij gaan spelen. Het liefst een gezonde warme maaltijd, maar een patatje en een frikandel is natuurlijk ook prima. 

 Kunnen we tijdens het feest verzoeknummers aanvragen?

Het is geen probleem om verzoeknummers aan te vragen, wij vinden dat leuk en daarom leggen wij altijd brochures op de tafels met een overzicht van ons repertoire. 

 Kunnen jullie een speciaal nummer voor ons instuderen?

Heb je een speciaal nummer dat niet in ons repertoire zit en wat je graag wilt horen, bijvoorbeeld voor de openingsdans, dan kunnen wij die voor jullie instuderen. Heb je een nummer dat wij om wat voor reden niet kunnen spelen, dan is het natuurlijk ook mogelijk om dat nummer tijdens de avond van cd af te spelen.

 Zetten jullie in de pauzes muziek op?

Wij draaien normaal gesproken onze standaard pauzemuziek. Maar heeft  u andere wensen voor de pauzemuziek dan is er veel mogelijk. Vaak leveren mensen ons een spotify afspeellijst aan met muziek die ze graag in de pauzes willen horen. Zo kan je bijvoorbeeld in de pauze ook uit je dak gaan van muziek die de band niet speelt zoals house, dance, hardcore etc. Wij kunnen die dan afdraaien met Spoitify of een DJ applicatie.